Mignolet is officieel kampioen met Club Brugge: Zondag samen vieren

Mignolet is officieel kampioen met Club Brugge: "Zondag samen vieren"

16-05-2020 08:30
23

Club Brugge werd door de Pro League tot landskampioen gekroond. Simon Mignolet is uiteraard een tevreden man, maar de Rode Duivel had de titel liever op het veld gevierd. Dat vertelt de doelman in gesprek met Het Belang van Limburg.

Vrijdag kreeg Club Brugge officieel te horen dat de titel een feit is. "Speciaal, want als speler wil je die titel op het veld vieren. Maar het is niet anders. Het belangrijkste is dat dit dubbel en dik verdiend  is, daar kan niemand wat van zeggen. Heel Brugge mag fier zijn. De vraag was niet of we tot kampioen gekroond zouden worden, de vraag was alleen nog wanneer dat zou gebeuren."

Mignolet is dan ook trots op het parcours dat Club Brugge dit seizoen heeft afgelegd. “We wilden ons tonen in de Champions League. Dat is gelukt. Nu pakken we de titel. En mogelijk volgt mogelijk nog bekerwinst. Drie op drie zit er nog in. We hebben het hoogst haalbare zo goed als waargemaakt”, gaat de goalie verder.

Titelfeest in coronatijden
En nu feest vieren? "Zondag komen we met de spelers samen om te vieren. Maar ik heb geen idee in welke omstandigheden dat in deze tijden zal gebeuren. Ik heb wel een glaasje champagne gedronken en een reeks berichten uitgewisseld in de WhatsApp-groep die we met de spelers hebben. Raar om het op deze manier te doen, maar het is niet anders."