Schandalig dat men de verantwoordelijkheid bij OH Leuven en Beerschot legt

"Schandalig dat men de verantwoordelijkheid bij OH Leuven en Beerschot legt"

16-05-2020 08:00
16

De Pro League gooide het voorstel met achttien clubs in de vuilbak, waardoor OH Leuven en Beerschot alsnog de promotiefinale moeten afwerken. Leuvens burgemeester Mohamed Ridouani is niet te spreken over deze beslissing.

Voor 31 mei moeten de clubs een datum en locatie vastleggen om die ene wedstrijd te laten plaatsvinden. Wellicht moet dat in het buitenland gebeuren. "Het is schandalig onverantwoord dat men de verantwoordelijkheid om de promotiematch te organiseren bij Beerschot en OHL legt", aldus Ridouani bij Sporza.

Zowel OH Leuven als Beerschot voelen zich genaaid door de Pro League. "Hen proberen te straffen is cynisch, als je weet dat het om 2 goedgeleide, gezonde clubs gaat, die jaar op jaar zonder problemen een licentie krijgen. Dat net die 2 clubs nu zo aangepakt worden, zegt veel. Net als je denkt dat het niet erger kan, is er de Pro League om zichzelf te overtreffen."

Wedstrijd in Leuven? Of in het buitenland?
Al is het ook nog mogelijk dat de wedstrijd in Leuven gespeeld wordt, zij het ten vroegste in augustus. "De oorspronkelijke wedstrijd van 14 maart heb ik moeten verbieden door  veiligheidsredenen in coronatijd. Tot nu toe kreeg ik vanuit de veiligheidsdiensten nog altijd dezelfde signalen en is het niet duidelijk wat de Nationale Veiligheidsraad oordeelt over matchen in augustus."