Mbokani wil duidelijkheid van Antwerp: Ik kan er meer verdienen dan in België

Mbokani wil duidelijkheid van Antwerp: "Ik kan er meer verdienen dan in België"

16-05-2020 07:45
7

Dieumerci Mbokani is bijna einde contract bij Royal Antwerp FC, maar tot op heden waren er nog geen concrete gesprekken over een nieuwe verbintenis. De Congolees wil snel duidelijkheid van The Great Old. Dat vertelt Mbokani in gesprek met Het Nieuwsblad.

De verwachtingen van de Antwerp-topschutter zijn alvast duidelijk. "Het probleem is dat ik de voorbije weken niks meer van de club heb gehoord. Ik weet wel dat het bestuur nog een jaar met me verder wil, en ik wil ook blijven, want ik ben hier graag. Maar alleen als ik voor twéé jaar kan verlengen", aldus Mbokani.

"Ik heb Antwerp al veel diensten bewezen en de club mee naar boven gestuwd, ik vind dat ik dat verdien. Ik moet ook aan mijn toekomst en familie denken. Dat ik al 34 ben, mag niet meespelen. Ik voel me nog goed, dat is wat telt. Ik hoop dus dat de club nog iets doet. Als dat niet zo is, het zij zo. Dan teken ik elders. Ik ga niet blíjven wachten."

Mbokani wordt genoemd bij het Chinese Wuhan Zall. "Ik heb inderdaad een voorstel op zak. Het is financieel erg interessant - ik kan er meer verdienen dan in België - en daar kan ik wél meteen voor twee jaar tekenen. Dus uiteraard sta ik ervoor open. Ik sta open voor alles. Ook nog voor Antwerp. Maar mijn standpunt is duidelijk: ik verleng alleen voor twee jaar."