Trainer FC Augsburg mist hervatting Bundesliga vanwege tube tandpasta

Trainer FC Augsburg mist hervatting Bundesliga vanwege tube tandpasta

16-05-2020 07:28
2

Een tube tandpasta en een potje huidcrème kost FC Augsburg-trainer Heiko Herrlich de herstart van de Bundesliga. Hij heeft de quarantaine-regels niet nageleefd. Het is overigens zijn eerste wedstrijd als trainer van Augsburg.

Alle spelers moeten in verband met de hervatting van de Bundesliga zeven dagen in quarantaine blijven. De clubs brengen de dagen door in hotels en afgesloten trainingscomplexen. 

Herrlich is echter toch de deur uitgegaan omdat hij een aantal toiletspullen nodig had. "We zitten in quarantaine en mogen de deur niet uit. Maar soms kan het niet anders. Ik had bijna geen tandpasta en huidcrème meer. In mijn trainingsuniform ging ik naar de dichtstbijzijnde supermarkt", zegt Herrlich in Duitse media. 

Helemaal soepel ging dat niet. Eerst vergat hij zijn mondkapje en daarna vroeg hij de kassamedewerker om een briefje van twintig in te wisselen zodat hij een karretje kon gebruiken, wat verplicht is. Hij vergat het karretje. "Ik besef dat ik mij niet als rolmodel gedragen heb", zegt Herrlich.

Augsburg speelt zaterdagmiddag om 15.30 uur tegen VfL Wolfsburg.