Beerschot toch niet tevreden: Solidariteit tussen clubs is een loos begrip

Beerschot toch niet tevreden: "Solidariteit tussen clubs is een loos begrip"

15-05-2020 21:01
45

Door de beslissing van de Algemene Vergadering is er nog geen duidelijkheid over de promovendus. Beerschot, Oud-Heverlee Leuven (en Westerlo) maken nog kans om te promoveren. Bij Beerschot zit men met gemengde gevoelens.

"Enerzijds zijn we al blij dat we hier geen ‘Nederlands’ scenario krijgen, zonder stijgers en dalers", reageert ondervoorzitter Walter Damen bij Het Laatste Nieuws. "Nu maken we ten minste nog kans op de promotie", klinkt het.

Toch is er ook teleurstelling. "Anderzijds zijn we ontgoocheld in de werking van de Pro League. Eens te meer blijkt dat solidariteit tussen de clubs een loos begrip is. Laat ons dan ook gewoon stoppen met doen alsof de Pro League één grote voetbalfamilie is", is Damen stevig in zijn repliek.

Promotiefinale
Beerschot moet nu in de return van de promotiefinale beslissen over de promotie. "Wij hebben altijd gezegd dat we die willen spelen, als het op een veilige manier kan", aldus Damen. Voor 31 juli mag er echter niet gevoetbald worden, terwijl die promotiefinale wel al voor het nieuwe seizoen (dat begint op 7 augustus) afgewerkt moet worden.

"De piste die werd gelanceerd om de terugmatch in Duitsland af te werken? Desnoods gaan we voetballen op de Noordpool, al moet ik zeggen dat er over die Duitse plannen tijdens de vergadering geen verdere toelichting werd gegeven. Waar wij ons ten slotte absoluut niet mee kunnen verzoenen is dat Westerlo nog zou kunnen promoveren. Als het zo ver zou komen, zetten we juridische stappen", klinkt het.