Clement lijkt vertrek bij Club Brugge uit te sluiten: Een stap verder zetten

Clement lijkt vertrek bij Club Brugge uit te sluiten: "Een stap verder zetten"

15-05-2020 21:15
31

Club Brugge kon vrijdag een zestiende landstitel winnen. Voor Philippe Clement zijn tweede op rij (na de titel met KRC Genk vorig seizoen). Hij lijkt er ook een derde van te willen maken.

"Het is een heel speciale uiteraard", vertelt Clement aan Sporza. "Twee maanden geleden kregen we al felicitaties van andere clubs, maar dat bleek uiteindelijk niet te kloppen. Vrijdag valt dan eindelijk de beslissing. Het was de meest zenuwslopende dag uit mijn carrière. Ik heb al spanning gevoeld bij titels op het veld, maar dit is veel vervelender."

Hij maakt zich ook meteen op voor een volgend seizoen met Club Brugge en lijkt een vertrek uit te sluiten. Zijn spelers zullen alvast fit moeten zijn op de eerste trainingen. "Ik verwacht dat hun conditie nog goed zal zijn, want ze zijn 8 weken hard blijven werken", zegt Clement.

Europa
Ook volgend seizoen zal Club Brugge dan de Champions League ingaan. "We hadden dit jaar een fantastische loting met PSG en Real Madrid en later nog wedstrijden tegen Manchester United. Dat was een heel interessante ervaring voor de jonge spelers in de kern. Ik ben ook nu weer benieuwd naar de loting en of mijn spelers naar een nieuw niveau kunnen groeien. Het wordt de uitdaging van deze groep om een stap verder te zetten", aldus Clement.

Maar eerst wil Clement nog wat feesten. "Ik ga vanavond de titel vieren met mijn vrouw en mijn zonen. Hopelijk vragen jullie me niet om een liedje te zingen", lacht Clement.