Werder-speler in quarantaine: 'dochter van 'geblesseerde' Pizarro besmet'

Werder-speler in quarantaine: 'dochter van 'geblesseerde' Pizarro besmet'

15-05-2020 19:51
1

Eén van de spelers van Werder Bremen zal niet aanwezig zijn bij de hervatting van de Bundesliga vanwege een verplichte thuisquarantaine, heeft de club bekendgemaakt. BILD weet te melden dat het om routinier Claudio Pizarro gaat.

Volgens het statement van de Duitse nummer voorlaatst heeft de niet nader genoemde speler zelf twee negatieve coronatests afgelegd, maar bleek iemand uit zijn directe omgeving wél besmet te zijn. In overleg met de lokale gezondheidszorg is besloten om de speler uit voorzorg alsnog in quarantaine te plaatsen, in verband met het risico op verdere besmetting binnen de spelersgroep.

Volgens BILD is de dochter van de 41-jarige Sturm-Legende Pizarro degene die het virus heeft opgelopen, al wil de club dat niet bevestigen. Pizarro en zijn gezin meldden zich maandag op vrijwillige basis bij het Weser Stadion voor een coronatest. Na dinsdag is de Peruviaan niet meer in de buurt van het stadion gesignaleerd. Opvallend genoeg meldde Werder eerder deze week dat Pizarro sowieso weg zou vallen met een spierblessure, maar dit lijkt dus een dekmantel voor de coronabesmetting in zijn gezin te zijn.