Wat met volgend seizoen? 16 ploegen en andere vorm van Play-Offs in 1A

Wat met volgend seizoen? 16 ploegen en andere vorm van Play-Offs in 1A

Gepubliceerd: vrijdag 15 mei 2020 om 18:20vr 15-05-2020 om 18:20

Laatste update: vrijdag 15 mei 2020 om 19:19vr 15-05-2020 om 19:19

De Pro League heeft vrijdag dan toch een beslissing genomen over het huidige seizoen. Club Brugge wordt gekroond tot kampioen, Waasland-Beveren degradeert. Ook over komend seizoen is er duidelijkheid gekomen.

Zo zullen we opnieuw met zestien ploegen optreden in Eerste Klasse A, mét Play-Offs. Dat zullen dan wel 'mini-Play Offs' zijn, waar de eerste vier voor de titel strijden. De nummers vijf tot en met acht strijden voor winst van de andere Play-Offs, allebei met halvering van de punten. De winnaar van deze laatste Play-Offs speelt uiteindelijk tegen de nummer vier van de Champions play-offs-reeks voor het laatste Europese ticket.

Deze wedstrijd wordt niet gespeeld indien de bekerfinale wordt afwerkt door 2 clubs uit de Champions play-offs of de winnaar van de Beker uitkomt in de Champions play-offs.

1B
Eerste Klasse B krijgt een drastische verandering. Er zullen nog steeds acht teams aantreden in de competitie (dus geen beloftenteams), maar er wordt niet langer om periodekampioenschappen gespeeld. De titelmatchen vallen weg en de winnaar van de reguliere competitie is de uiteindelijke kampioen en promoveert naar Eerste Klasse A.

1B bestaat ook volgend seizoen uit OH Leuven, Beerschot of Westerlo (afhankelijk van de promotie). Ook nog in reeks zitten Lommel, Union, Deinze, RWDM, Seraing en degradant Waasland-Beveren.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws