Eindelijk duidelijkheid: Club Brugge is kampioen, Waasland-Beveren degradeert

Eindelijk duidelijkheid: Club Brugge is kampioen, Waasland-Beveren degradeert

Gepubliceerd: vrijdag 15 mei 2020 om 18:00vr 15-05-2020 om 18:00

Laatste update: vrijdag 15 mei 2020 om 19:00vr 15-05-2020 om 19:00

Na weken onderhandelen en onduidelijkheid is er nu toch een akkoord gekomen. Club Brugge werd vrijdagavond gekroond tot Belgisch landskampioen. Waasland-Beveren degradeert dan weer naar Eerste Klasse B.

Binnen de Pro League heeft men dan toch een akkoord gevonden over dit seizoen en komend seizoen. Na een stemming werd er een meerderheid van 84 procent gevonden om de Jupiler Pro League na 29 speeldagen definitief stop te zetten en de huidige stand te behouden. Dat betekent dat Club Brugge, dat vijftien punten voorsprong had op KAA Gent, tot kampioen wordt gekroond.

Voor Waasland-Beveren komt er een degradatie aan. De Waaslanders konden op speeldag 30 mathematisch nog over KV Oostende springen, maar moeten nu toch degraderen. Niet naar de zin van de club, dat aan Het Nieuwsblad al aangaf naar de rechtbank te trekken.

Eerste Klasse B
Wie promoveert naar Eerste Klasse B is echter nog niet geweten. Oud-Heverlee Leuven en Beerschot zullen er wel nog alles aan doen om de promotiefinale af te werken begin augustus. Slagen beide clubs daar niet in, mag Westerlo (dat het meeste punten haalde in 1B) promoveren.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws