Dan toch consensus? ‘Men verwacht toch een 80 procent meerderheid’

Dan toch consensus? ‘Men verwacht toch een 80 procent meerderheid’

15-05-2020 16:00
42

Het is bijna zover. De Algemene Vergadering buigt zich over enkele belangrijke zaken over de toekomst van het Belgisch voetbal. Het Nieuwsblad meldt dat het voorstel van 16 ploegen in 1A met mini-Play-Offs de meerderheid geniet.

‘De stemming op de Algemene Vergadering van de Pro League kan straks toch behoorlijk snel gaan. Het idee om met 18 ploegen te gaan spelen in 1A is afgeschoten en men verwacht nu toch een 80 procent meerderheid te hebben voor 16 teams. De G5 die meer stemmen hebben, zijn sowieso pro’, klinkt het.

Ook zou een groot deel van de K11 akkoord gaan. ‘Mogelijk nadat ze financiële beloftes kregen en zelfs Beerschot en OH Leuven minderen hun verzet. Zij willen er nu alles aan doen om die laatste promotiefinale nog te spelen, want dat blijkt dan toch hun beste kans om nog naar 1A te gaan. Een rechtszaak kan ook, maar in Nederland loste dat alvast niets op.’

Waasland-Beveren woest
Enkel Waasland-Beveren is niet te spreken over het voorstel. Zij zullen moeten degraderen en konden zich zo niet verdedigen op de laatste speeldag in de Jupiler Pro League. Men verwacht dan ook dat de club naar de rechtbank zal trekken. 1B zal blijven bestaan uit 8 ploegen, de winnaar van de competitie is kampioen en de twee periodetitels en titelmatchen zouden dan wegvallen.