Leekens over vertrek bij KAA Gent: Die boom... ik had beter gezwegen

Leekens over vertrek bij KAA Gent: "Die boom... ik had beter gezwegen"

15-05-2020 15:15 Laatste update: 15:26
4

Georges Leekens (71) heeft een punt gezet zijn trainerscarrière. In die carrière ruilde hij bijzonder vaak van club. Ook zijn vertrek bij KAA Gent deed stof opwaaien.

Leekens verklaarde toen aan de pers 'dat hij tegen een boom mocht rijden' als hij niet bijtekende bij KAA Gent. Uiteindelijk vertrok hij toch naar Lokeren, wat leidde tot heel wat hoongelach.

"Die boom, dat weet ik nog haarfijn. In 35 jaar rateer je je weleens, hè. Toen ik daar op de parking stond bij Michel Louwagie en zwoer dat ik zou bijtekenen - alleen als ik tegen een boom reed, zou het niet doorgaan -, had ik beter gezwegen. Maar ja, ik wilde ­jullie daar niet zo op de parking laten staan", lacht Leekens in Het Nieuwsblad.

Leekens deed het naar eigen zeggen nooit voor het geld. "Neen, het had niets met geld te ­maken. Ik ging soms zelfs weg voor hetzelfde loon of minder. Ik ben gewoon avontuurlijk ­ingesteld. Dat begon al bij Club Brugge, toen ik de dubbel pakte en daar helemaal thuis was. Ik vreesde dat ik daar zes, zeven jaar zou zitten en daar ben ik de man niet naar. Dus ging ik naar KV Mechelen. Ik zit niet graag in een comfort­zone. Dan word ik ongemakkelijk."