Voorstel werkgroep: ‘Met 12 ploegen in 1B, waaronder beloftenteams’

Voorstel werkgroep: ‘Met 12 ploegen in 1B, waaronder beloftenteams’

15-05-2020 10:30 Laatste update: 10:42
27

Het is D-Day, vrijdagmiddag komt er duidelijkheid omtrent de competitieformule van volgend seizoen. De werkgroep van de Pro League legde een voorstel op tafel.   

18 ploegen en een miniversie van de play-offs, dat was het voorstel dat de werkgroep van de Pro League op tafel legde voor 1A. Dat zou wel betekenen dat zowel OH Leuven, Beerschot én Waasland-Beveren volgend seizoen in de hoogste afdeling zouden spelen. Voor het kleine aantal ploegen in 1B, had de werkgroep echter ook een oplossing klaar.

Zo weet Het Nieuwsblad dat de werkgroep voorstelde om zes profclubs toe te laten in 1B: Westerlo, Union, Lommel, Deinze, Seraing en RWDM. Lierse, ondanks zijn proflicentie, zou alsnog uit de boot vallen. De zes teams zouden het gezelschap krijgen van zes beloftenteams waardoor het totaal aantal ploegen in 1B op twaalf zou komen.

Vrijdag om 16uur wordt er gestemd, een viervijfdemeerderheid is nodig. Wordt die niet gehaald, wordt er met ‘normale’ meerderheid gestemd over de nietigverklaring van het seizoen.