Heftige coronatest in Oostenrijk: Die vlaggenstok achterin je keel

Heftige coronatest in Oostenrijk: "Die vlaggenstok achterin je keel"

15-05-2020 09:00
1

SCR Altach-trainer Alex Pastoor keerde na de uitbraak van het coronavirus terug naar Nederland, maar is inmiddels terug in Oostenrijk. Binnenkort mag hij de groepstraining hervatten, maar dat ging niet bepaald zonder slag of stoot.

In voorbereiding op de hervatting van de training werd de 53-jarige trainer gecontroleerd op het coronavirus. Dat had nog heel wat voeten in de aarde, vertelt Pastoor aan FOX Sports. "We zijn nu door zo'n drive-through gegaan. Dat was een ongelooflijk spektakel... Ik had het nog niet meegemaakt."

Voor Pastoor was het vooral een erg pijnlijke ervaring. "Een wattenstaaf van gevoelsmatig anderhalve meter wordt er achterin je keel gestoken. Dan geven ze je het advies mee dat je je moet ontspannen, dan moet je je tong uitsteken, steken ze die vlaggenstok achterin je keel en ga je bijna over je nek... Ik heb ook een wattenstok achterin mijn hersenkwab gekregen, dat is ongelooflijk. Geen pretje, maar het hoort ook weer bij het protocol. We gaan voor elke wedstrijd getest worden..."

Pastoor beseft echter maar al te goed wat voor idee er achter dit soort tests zit. "Zolang we ons aan dit soort maatregelen blijven houden terwijl we met elkaar omgaan, dan zijn we hier veiliger dan in de eerste de beste supermarkt."