Moet Antwerp vrezen? ‘Buitenlandse club dringt aan voor Mbokani’

Moet Antwerp vrezen? ‘Buitenlandse club dringt aan voor Mbokani’

15-05-2020 09:12 Laatste update: 12:44
29

Royal Antwerp FC staat voor een grote verandering. Trainer Laszlo Bölöni zal niet blijven volgend seizoen, waardoor het op zoek moet naar een nieuwe hoofdcoach. Verder is ook nog niet duidelijk of topschutter Dieumerci Mbokani (34) blijft.

Het Nieuwsblad schrijft dat Antwerp graag verder wil met de Congolees, maar dat er nog wat onenigheid is over het contract. Mbokani wil graag een overeenkomst voor twee seizoenen, terwijl Antwerp – gezien zijn leeftijd – eerder voor een één plus één jarig contract wil gaan. Op de Bosuil hoopt men snel tot een akkoord te komen.

Naar verluidt zijn er kapers op de kust. Zo wordt er gewag gemaakt van Chinese en andere buitenlandse interesse in Mbokani. De clubs uit de lokale Super League zijn doorgaans zeer kapitaalkrachtig. Mbokani houdt alle opties nog open, in de hoop dat Antwerp het huidige voorstel nog wat opsmukt.

Update: Het werd eerder al bekendgemaakt dat er Chinese interesse is voor Dieumerci Mbokani en Het Nieuwsblad meldt dat vooral Wuhan Zall aandringt. ‘Mbokani was donderdag te ontgoocheld om te reageren op het vertrek van Bölöni. Iedereen weet dat de twee een goeie band hebben, al van bij Standard. Veel supporters vrezen dan ook dat dit het sein is voor de Congolese topschutter om na twee jaar te vertrekken’, klinkt het.