Antwerp FC mag één naam schrappen: 'Storck bereikt principeakkoord'

Antwerp FC mag één naam schrappen: 'Storck bereikt principeakkoord'

15-05-2020 08:00 Laatste update: 08:00
15

Bernd Storck verlaat de Belgische competitie. De Duitser besliste onlangs om geen nieuw contract te tekenen bij Cercle Brugge, die hij dit seizoen miraculeus in de hoogste afdeling hield. Storck gaat in de slag in Slowakije.

Het Nieuwsblad meldt dat Storck een principeakkoord bereikte met de lokale eersteklasser DAC. De club uit het grensgebied met Hongarije heeft  goede banden met de Hongaarse voetbalbond, één van de vroegere werkgevers van Storck. Het financiële aanbod van DAC kon de ervaren coach zodanig bekoren dat hij meteen toehapte.

Even leek Storck de ideale kandidaat om Laszlo Bölöni op te volgen bij Royal Antwerp FC, maar de Duitser kiest nu dus voor een vertrek uit België. De voorbije twee seizoenen was Storck aan de slag bij respectievelijk Cercle Brugge en Royal Excel Moeskroen. Bij beide clubs zorgde hij voor een nieuwe wind én kon de degradatie afgewend worden.

Een naam die wel valt op de Bosuil is die van Marc Wilmots. Luciano D'Onofrio onderhoudt goede contacten met de ex-bondscoach, maar niet iedereen bij Antwerp lijkt overtuigd.