Ommekeer bij Pro League: 'Waasland-Beveren degradeert en Westerlo stijgt'

Ommekeer bij Pro League: 'Waasland-Beveren degradeert en Westerlo stijgt'

15-05-2020 07:00
169

Vrijdag om 16 uur stemmen alle profclubs over het format voor volgend seizoen en de afwikkeling  van de huidige jaargang. Eerst leek een Eerste Klasse A met achttien clubs met of zonder Play-Offs de oplossing, maar mogelijk wordt het toch nog een ander alternatief. Dat schrijft Het Nieuwsblad.

'De werkgroep van de Pro League stelde een 1A met 18 en mini-play-offs voor, maar de raad van bestuur vond (nog) geen vereiste meerderheid van 80 procent. Daarom gaan stemmen op om Waasland-Beveren te laten degraderen en OHL en Beerschot de promotiefinale te laten spelen', aldus de krant.

Het waren Charleroi-voorzitter Mehdi Bayat en zijn Standard-baas Bruno Venanzi die donderdagavond voor de ommekeer zorgden. Zij willen absoluut met zestien kunnen spelen in 1A en eisen dat Waasland-Beveren degradeert. Indien de promotiefinale niet kan gespeeld worden, dan wordt KVC Westerlo naar voor geschoven als promovendus.

Of nietigverklaring?
Indien er geen meerderheid van 80 procent wordt bereikt voor één bepaald scenario, dan dreigt er een nietigverklaring. 'In dat scenario zou Club Brugge geen kampioen zijn, zou Waasland-Beveren niet zakken en zouden OHL, Beerschot en Westerlo in 1B blijven. Binnen de Pro League is echter te horen dat dit een te mijden scenario is.'