Ommekeer bij Pro League: 'Waasland-Beveren degradeert en Westerlo stijgt'

Ommekeer bij Pro League: 'Waasland-Beveren degradeert en Westerlo stijgt'

Gepubliceerd: vrijdag 15 mei 2020 om 07:00vr 15-05-2020 om 07:00

Vrijdag om 16 uur stemmen alle profclubs over het format voor volgend seizoen en de afwikkeling  van de huidige jaargang. Eerst leek een Eerste Klasse A met achttien clubs met of zonder Play-Offs de oplossing, maar mogelijk wordt het toch nog een ander alternatief. Dat schrijft Het Nieuwsblad.

'De werkgroep van de Pro League stelde een 1A met 18 en mini-play-offs voor, maar de raad van bestuur vond (nog) geen vereiste meerderheid van 80 procent. Daarom gaan stemmen op om Waasland-Beveren te laten degraderen en OHL en Beerschot de promotiefinale te laten spelen', aldus de krant.

Het waren Charleroi-voorzitter Mehdi Bayat en zijn Standard-baas Bruno Venanzi die donderdagavond voor de ommekeer zorgden. Zij willen absoluut met zestien kunnen spelen in 1A en eisen dat Waasland-Beveren degradeert. Indien de promotiefinale niet kan gespeeld worden, dan wordt KVC Westerlo naar voor geschoven als promovendus.

Of nietigverklaring?
Indien er geen meerderheid van 80 procent wordt bereikt voor één bepaald scenario, dan dreigt er een nietigverklaring. 'In dat scenario zou Club Brugge geen kampioen zijn, zou Waasland-Beveren niet zakken en zouden OHL, Beerschot en Westerlo in 1B blijven. Binnen de Pro League is echter te horen dat dit een te mijden scenario is.'

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Wat vind jij de beste formule voor volgend seizoen?

De huidige formule
17%
Met zestien zonder Play-Offs
11%
Met achttien met Play-Offs
13%
Met achttien zonder Play-Offs
53%
Een andere formule
6%
(2859 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws