Genk schiet haar fans abonnement voor: 'Voor sommige Club-fans is dat wel slikken'

Genk schiet haar fans abonnement voor: 'Voor sommige Club-fans is dat wel slikken'

14-05-2020 15:46
94

KRC Genk maakte zich woensdag weer wat populairder bij de eigen aanhang. De club besliste om alle huidige abonnementen gratis te verlengen tot en met de winterstop van komend seizoen. Op die manier komt het supporters tegemoet die het financieel zwaar hebben in de huidige coronacrisis.

Een fantastisch gebaar van Genk, maar dat zal zich natuurlijk wel laten voelen in de clubkas. Het Nieuwsblad becijferde dat de Limburgers op die manier zo'n anderhalf miljoen euro aan inkomsten mislopen. Die zijn in deze periode van het jaar vaak cruciaal, aangezien de abonnementenverkoop in mei volop op gang komt.

Genk laat dat dus aan zich voorbij gaan. De landskampioen van 2019 'kan dat bedrag wel missen', klinkt het. Dat brengt het bestuur bij enkele andere topploegen ongetwijfeld wat aan het zweten. RSC Anderlecht en Standard Luik willen ook wel een geste doen, maar kunnen zich niet permitteren om zo ver te gaan als Genk.

Club Brugge zou dat op papier wel kunnen. Bij Blauw-Zwart gingen de voorbije dagen echter al 12.000 abonnementen de deur uit. Club heeft beloofd om per wedstrijd zonder publiek vijf procent van dat aankoopbedrag door te storten naar de elektronische kaart van de fans, maar erg veel verandert dat niet, aangezien dat geld vroeg of laat toch op Jan Breydel terechtkomt. 'Voor sommige Club-fans is dat wel slikken', schrijft HNB nog.