'Afschaffing Play-Offs kan negatieve gevolgen hebben voor het Belgisch voetbal'

'Afschaffing Play-Offs kan negatieve gevolgen hebben voor het Belgisch voetbal'

14-05-2020 14:45 Laatste update: 14:47
55

Vrijdag wordt beslist over de mogelijke afschaffing van de Play-offs. Die afschaffing kan mogelijk negatieve gevolgen hebben, dat schrijft Het Laatste Nieuws, dat de resultaten van Belgische clubs in Europa voor en tijdens de Play-Off periode vergeleek.

Sinds de invoering van de Play-Offs gingen de resultaten van Belgische clubs in Europa er op vooruit. Zo ging België van de 14de naar de 8ste plek op de UEFA-clubranking. De regelmaat van Belgische clubs in Europa is verbeterd en ze overwinteren ook vaker. Ook groeide de gemiddelde coëfficiënt van de clubs.

Ivan De Witte, een van de oprichters van de Play-Offs, kijkt niet op van de statistieken: "De intensiteit van een play-off 1-wedstrijd is te vergelijken met een Europese match, daar plukken we de vruchten van."

Of het spelniveau omhoog is gegaan na de invoering van het nieuwe systeem is niet duidelijk. Wel is er een duidelijk verband tussen Europese prestaties en de invoering van de Play-Offs. De Witte betreurt dan ook de houding van Club Brugge, Club stemt vrijdag voor een competitie zonder Play-Offs.