Van Storck tot De Decker, mogelijke opvolgers voor Bölöni bij Antwerp op een rij

Van Storck tot De Decker, mogelijke opvolgers voor Bölöni bij Antwerp op een rij

14-05-2020 14:03 Laatste update: 18:12
56

Royal Antwerp FC begint volgend seizoen met een nieuwe trainer. Na drie jaren scheiden de wegens tussen The Great Old en Laslo Bölöni. Wie kan de Roemeen opvolgen? VoetbalPrimeur.be zet de mogelijke opvolgers op een rij.

Wie de opvolger ook wordt van Bölöni, eenvoudig zal zijn opdracht niet zijn. Weinig trainers in de Jupiler Pro League drukte de voorbije jaren zo hard hun stempel op een ploeg. Bölöni maakte van een promovendus een uitdager voor de titel en een bekerfinalist. Van het bestuur kreeg de Roemeen daarbij wel de nodige steun met enkele opvallende transfers. Iets wat de nieuwe trainer ook zal moeten krijgen nu het tijdperk Dieumerci Mbokani, Steven Defour, Kevin Mirallas, … stilaan op de laatste benen loopt.

Duitse gründlichkeit
Welke trainer deed nog een huzarenstuk dit seizoen? Philippe Clement, die voor het tweede jaar op rij zijn ploeg naar de eerste plaats loodste, buiten beschouwing gelaten. Inderdaad, Bernd Storck. Hij kwam bij een dood en begraven Cercle Brugge aan, maar reanimeerde de patiënt op wonderbaarlijke wijze. Na het mirakel van groen en zwart besliste Storck evenwel om zijn bijna heiligverklaring in het Jan Breydelstadion niet om te zetten in een nieuwe verbintenis.

Storck vertrok op zijn hoogtepunt bij Cercle Brugge. Toen al klonk het dat Antwerp zijn volgende bestemming wordt. Nu Bölöni weg is, lijkt de weg voor de Duitser vrij. Al sprak Luciano D'Onofrio twee weken geleden nog dat Storck geen kandidaat was. Hij voegde eraan toe dat Bölöni volgend seizoen wel eens de trainer kon zijn op de Bosuil. Om maar aan te geven dat het in het voetbal snel kan gaan.

Het netwerk van Luciano
D'Onofrio heeft door al zijn jaren in het voetbal een serieus netwerk opgebouwd. Toch doet de sterke man van Antwerp eigenlijk al jaren een beroep op mensen die hij kent. Michel Preud'homme bij Antwerp zou dus niet zo vreemd zijn. Al lijkt Preud'homme eerder binnen Standard op weg naar een nieuwe rol binnen de club.

Wie wel staat te springen om samen te werken met D'Onofrio is Marc Wilmots. "We zijn vrienden, dat is geen geheim" zei Wilmots in het verleden al over hun relatie. Momenteel zit de ex-bondscoach van de Rode Duivels werkloos thuis. Zijn laatste opdracht Iran draaide op niet veel uit.

Nog een vriend van de familie D'Onofrio is natuurlijk Sergio Conceição. Toen broer Dominique D'Onofrio destijds moest gaan bij Standard, vertrok de Portugees uit eerbied mee. Als Luciano Conceição kan halen, zorgt hij voor de stunt van zomer. Conceição is momenteel de lijstaanvoerder in Portugal met Porto en ligt er nog onder contract tot medio 2021.

Drie andere trainers hebben momenteel geen club en zouden maar wat blij zijn met een terugkeer in het Belgische voetbal. Ze hebbben wel een verleden bij de concurrentie. Namelijk Ivan Leko (ex-Club Brugge), Marc Brys (ex-Beerschot) en Felice Mazzu (ex-Genk en ex-Charleroi). Nog een ander probleem voor Leko is de taalbarrière. De Kroaat mag dan wel het Nederlands machtig zijn. Frans ligt hem minder en laat nu net dat de voertaal van D'Onofrio zijn. Bij Mazzu is het omgekeerde waar. Het Frans is perfect, het niet onder de knie hebben van het Nederlands speelde hem ook al parten in Genk.

Eindelijk De Decker?
De oplossing voor Antwerp kan natuurlijk ook binnen de club gevonden worden met Wim De Decker. Na de promotie van Antwerp moest De Decker een stap opzij zetten. De vraag is maar of men op de Bosuil de trouwe luitenant nu wel klaar vindt voor het grote werk.