Van Gaal pakt 'blunderende' Courtois aan en wijst naar 'nieuwe Ajax-generatie'

Van Gaal pakt 'blunderende' Courtois aan en wijst naar 'nieuwe Ajax-generatie'

Gepubliceerd: donderdag 14 mei 2020 om 13:22do 14-05-2020 om 13:22

Louis van Gaal is niet onder de indruk van Thibaut Courtois. De doelman van Real Madrid was twee jaar geleden niet blij met kritiek van de toptrainer, die daar op zijn beurt weer een mening over heeft.

Courtois kreeg twee jaar geleden tot twee keer toe een bal door de benen van Lionel Messi. Van Gaal noemde dat 'blunders', waarna de Rode Duivel zei dat 'hij maar beter niet over keepers kan praten'. "U kent het antwoord al. Ík heb gelijk", reageert Van Gaal op de vraag van Het Nieuwsblad.

"Als Courtois even na was gegaan welke trainer begon met voetballende keepers, dan kom je al heel dicht bij Louis van Gaal. En als je dertig jaar samenwerkt met Frans Hoek, een van de beste keeperstrainers, dan heb je er wel een beetje verstand van. De fout die hij maakte, mag je niet maken."

"Dat hij daar iets op terugzegt? Tja, ik ben niet anders gewend van spelers. Die hebben geen juist zelfbeeld", vervolgt Van Gaal. "Spelers kunnen niet kritisch zijn voor zichzelf. Dat is het probleem van de huidige voetballer. Hoewel de generatie die nu opgekomen is bij Ajax - Frenkie de Jong, Matthijs de Ligt, Donny van de Beek, Carel Eiting - dat wel is. Dat is hoopgevend. Courtois behoort nog tot die andere generatie."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws