OFFICEEL: Antwerp laat Bölöni gaan: 'Uidrukkelijk bedanken'

OFFICEEL: Antwerp laat Bölöni gaan: 'Uidrukkelijk bedanken'

14-05-2020 12:45 Laatste update: 13:45
62

Laszlo Bölöni en Royal Antwerp FC gaan uit elkaar. Dat laat Gazet van Antwerp donderdag weten. Het nieuws moet door de trainer en/of de club nog officieel bevestigd worden.

In juni van 2017 kwam Bölöni naar Antwerp. De club was toen net gepromoveerd naar het hoogste niveau. Bölöni moest Antwerp terug naar de top leiden. De Roemeen deed dat.

In het eerste seizoen op het hoogste niveau greep The Great Old nipt langs Europees voetbal. In het tweede seizoen versierde Antwerp wel een ticket voor de voorronde van de Europa League. In de Play-Offs liep het mis tegen AZ. Dit seizoen loodste Bölöni Antwerp naar de vierde plaats in de stand en de bekerfinale. Toch zat er lange tijd ruis op de lijn tussen de trainer en de club.

Wie Bölöni gaat opvolgen op de Bosuil staat nog niet vast. In de wandelgangen klinkt alvast de naam van Bernd Storck. De Duitser hielp dit seizoen Cercle Brugge aan de redding, maar koos daarna om het Jan Breydelstadion te verlaten.

Update: Antwerp heeft ondertussen bevestigddat Laslo Bölöni volgend seizoen niet meer voor de groep staat. 'Zonet werd beslist dat het contract van onze coach László Bölöni niet wordt verlengd', laat Antwerp weten. 'Wij willen László veel succes wensen in de toekomst en hem uitdrukkelijk bedanken voor de voorbije 3 seizoenen', voegt The Great Old nog toe.