Nederlandse club vreest maatregelen: 'Er is geen club die dat overleeft'

Nederlandse club vreest maatregelen: 'Er is geen club die dat overleeft'

14-05-2020 10:45
2

Heracles Almelo-directeur Rob Toussaint zegt in Tubantia dat 'geen club acht thuiswedstrijden zonder publiek gaat overleven'. Heracles verwacht voor volgend seizoen een omzetverlies van twintig tot veertig procent.

Veel zal afhangen van hoe snel fans weer welkom zijn in de stadions. "Op dit moment hebben we een flexibele begroting en rekenen we per wedstrijd", aldus Toussaint in gesprek met Tubantia. "Elke club heeft hiermee te maken. Misschien gaan we wel toe naar spelerscontracten van een maand. Missen we acht duels dan spreek je van een miljoenenstrop. Worden het er nog meer... Er is geen club die dat overleeft."

Heracles heeft normaliter een begroting van twaalf miljoen euro. In het meest gunstige geval zakt deze 'slechts' met 2,4 miljoen euro naar 9,6 miljoen euro. "Maar als we langer zonder publiek moeten spelen, dan kan dat bedrag veel hoger worden", aldus Toussaint. De spelers, staf en directie van Heracles hebben inmiddels een salarisoffer gedaan en zien af van hun bonussen en premies. Ook het kantoorpersoneel is sinds maandag met de club in gesprek over een loonoffer.