Vanhaezebrouck ziet nadeel in JPL zonder Play-Offs: Dat zal wellicht wat kosten

Vanhaezebrouck ziet nadeel in JPL zonder Play-Offs: "Dat zal wellicht wat kosten"

Gepubliceerd: woensdag 13 mei 2020 om 21:40wo 13-05-2020 om 21:40

Wat zal er gebeuren met het volgende voetbalseizoen? De Pro League moet daarover in principe vrijdag een beslissing nemen. Mogelijk krijgen we volgend seizoen nog eens een competitie zonder Play-Offs. Volgens Hein Vanhaezebrouck zal dat wel een financiële impact hebben. En dat terwijl veel clubs het al niet breed hebben.

"Laten we hopen dat de Pro League vrijdag een oplossing vindt voor volgend seizoen", opent Vanhaezebrouck zijn betoog in Het Nieuwsblad. "En dat iedereen zich neerlegt bij een eventuele 80 procent meerderheid, en na de beslissing geen oppositie voert in de media."

"Een competitie met achttien, waarbij Waasland-Beveren zich miraculeus redt, ligt het meest voor de hand. Alleen gaat dat wellicht wel wat kosten. Eleven betaalde 103 miljoen euro voor een formule met zestien en play-offs."

"Als het nu een formule krijgt met achttien en zonder play-offs, zal het dat bedrag willen herzien. Een probleem, want de clubs maken nu al ruzie over wie wat moet betalen in het kader van financiële solidariteit", besloot Vanhaezebrouck.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws