Van der Elst over afscheid Leekens: De buitenwereld zag niet de echte Georges

Van der Elst over afscheid Leekens: "De buitenwereld zag niet de echte Georges"

Gepubliceerd: woensdag 13 mei 2020 om 21:22wo 13-05-2020 om 21:22

Georges Leekens heeft een punt gezet achter zijn loopbaan als trainer. De 70-jarige Leekens heeft zich tijdens zijn lange carrière meermaals laten opmerken met bizarre uitspraken, maar volgens Franky Van der Elst werd hij verkeerd begrepen.

Volgens Van der Elst was people management juist de grote kracht van Leekens. "Georges was vooral een motivator, maar hij was niet te beroerd om spelers weg te sturen waar hij het niet in zag, ook bij Club Brugge", vertelde Van der Elst aan Sporza. "Zijn omgang met de spelers was goed, maar hij was bij ons wel anders dan in de media. De buitenwereld zag niet de echte Georges, hij was echt niet altijd de vrolijke frans. Hij kon die dubbele rol spelen."

Vooral zijn 90%-uitspraak bij zijn afscheid van de nationale ploeg zal iedereen nog lang bijblijven. "Ik vond het ook geen gelukkige keuze dat hij de nationale ploeg verliet voor Club Brugge. Hij heeft toen iets gezegd dat wellicht grappig bedoeld was, maar soms gaat een grapje eens de mist in. Wie doet er nooit eens een vreemde uitspraak? Maar nu nog zijn er flauwe plezantes die dat meteen weer oprakelen. "Jongens, alsjeblieft", denk ik dan", besloot Van der Elst.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws