Ex-bondsprocureur Wagner doet boekje open: Pro League kwam tussen in dossiers

Ex-bondsprocureur Wagner doet boekje open: "Pro League kwam tussen in dossiers"

Gepubliceerd: woensdag 13 mei 2020 om 21:04wo 13-05-2020 om 21:04

Laatste update: woensdag 13 mei 2020 om 21:08wo 13-05-2020 om 21:08

Voormalig bondsprocureur Kris Wagner heeft tijdens een interview met Het Nieuwsblad zijn boekje open gedaan over de werking van de Pro League en de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB). Volgens Wagner is er sprake van inmenging in tuchtdossiers.

Een dag nadat hij met een opgemerkte sollicitatiebrief kwam om CEO van de bond te worden, komt de ex-bondsprocureur met zware beschuldigingen aan het adres van Pierre François, CEO van de Pro League, en Peter Bossaert, CEO van de KBVB. "Ik heb het meer dan eens zwart op wit meegemaakt dat de CEO van de Pro League zich in individuele tuchtdossiers inmengde en erop aandrong dat die of die toch niet zou worden vervolgd", aldus Wagner.

"Voor de praktijken waarmee ik geconfronteerd ben geworden bestaat een woord: normvervaging", aldus WagnerIedere keer dat ik met zoiets geconfronteerd werd, heb ik de kat de bel aangebonden. Dat werd mij dan vervolgens door de CEO van de voetbalbond allerminst in dank afgenomen. Er bestaat binnen het voetbal een cultuur van we gaan elkaar vooral toch geen pijn doen."

Volgens Wagner is de invloed van de Pro League op de KBVB te groot. "De Pro League is een soort vakbond: is het normaal dat een vakbond ook de wetten schrijft? Ze is louter een organisatie ter verdediging van het financieel belang van de clubs. Ze is blind voor het algemeen voetbalbelang en heeft geen interesse in sport."

Pierre François heeft ondertussen al gereageerd. Hij ontkent de beschuldigingen. "Het enige wat ik hem ooit gezegd heb is dat ik de straf van Malinovskyi overdreven vond. Ik heb nooit gemaild of druk uitgeoefend", aldus François.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws