Serie A plant herstart: Lukaku en co mogelijk volgende maand weer van start

Serie A plant herstart: Lukaku en co mogelijk volgende maand weer van start

13-05-2020 18:29 Laatste update: 18:34

De twintig clubs uit de Serie A willen het seizoen op 13 juni hervatten. Dat is woensdag besloten tijdens een videoconferentie. De teams wachten nu op groen licht van de Italiaanse overheid.

De Serie A werd op 9 maart stilgelegd vanwege het coronavirus, dat in Italië genadeloos om zich heen greep. De pandemie kostte al aan meer dan 31.000 Italianen het leven. Maar ook in het Zuid-Europese land wordt de draad inmiddels langzaam weer opgepakt en dat geldt ook voor het voetbal.

De Italiaanse clubs kregen woensdag al te horen dat ze vanaf maandag weer in groepsverband mogen trainen, nadat de individuele trainingen onlangs al werden opgestart. Ook is er overeenstemming bereikt over een medisch protocol. Mocht een speler of lid van de technische staf besmet raken met het coronavirus, dan moet de gehele selectie voor twee weken in quarantaine.

De competitieorganisator Lega Serie A meldt daarnaast dat het seizoen vanaf 13 juni moet worden uitgespeeld. De teams uit de Serie A hebben de televisiemaatschappijen daarom opgeroepen om ook de laatste termijn van het seizoen te betalen.

De Bundesliga wordt komende zaterdag hervat. In de Primera División hopen ze vanaf 12 juni weer te mogen voetballen. In Frankrijk wordt er niet meer gespeeld, ook België volgt zo goed als zeker.