Didillon keert terug naar Anderlecht: ‘Genk zag hem altijd al als noodoplossing'

Didillon keert terug naar Anderlecht: ‘Genk zag hem altijd al als noodoplossing'

13-05-2020 17:44
11

Thomas Didillon keert terug naar RSC Anderlecht. KRC Genk heeft de knoop over zijn doelmannen doorgehakt. Geert Foutré, redacteur en KRC Genk-volger van Sport/Voetbalmagazine, laat zijn licht schijnen op de situatie.

KRC Genk zag al van in het begin Didillon enkel als noodoplossing. “Bij Genk ging men er al de eerste dag van uit dat de komst van Didillon een noodoplossing was voor een half seizoen. Maarten Vandevoordt lag net in de lappenmand en Danny Vukovic was pas ten vroegste rond dit moment speelklaar.”

“In de aanloop naar Play-Off 1 had men dus maar één fitte doelman. En om dat doel te halen, hadden ze nood aan een betrouwbare en ervaren doelman. Één die het sportieve plan voor volgend seizoen niet zou hypothekeren, want dan zou weer voluit de kaart van Vukovic en Vandevoordt worden getrokken.”

“Dat plan gaat nu ook door”, gaat Foutré verder. “Genk had wel de optie van anderhalf miljoen euro op Didillon kunnen lichten en hem dan deze zomer met winst kunnen doorverkopen op de buitenlandse markt. Maar dat was toch wel heel risicovol.”

Transfer
KRC Genk krijgt sowieso een deel van het transferbedrag. “Keepers zitten namelijk niet goed op de transfermarkt momenteel en Genk krijgt sowieso 25% van het bedrag waarvoor Anderlecht Didillon van de hand zal doen. Dat ze dan nog zelf op de markt zouden stappen voor misschien 3 miljoen euro, met dan 1,5 miljoen euro winst, dat is het risico niet waard.”