Het is nu bon ton om op Georges af te geven en dat vind ik jammer

"Het is nu bon ton om op Georges af te geven en dat vind ik jammer"

13-05-2020 17:35
11

Georges Leekens is met pensioen. De voormalige bondscoach van de Rode Duivels werd de afgelopen jaren vooral in verband gebracht met zijn 90%-uitspraken na zijn overgang van de Belgische nationale ploeg naar Club Brugge. Dat vindt Franky Van der Elst zeer jammerlijk.

Tegenover Sporza is de voormalige Rode Duivel lovend over Leekens. "Het is nu bon ton om op Georges af te geven en dat vind ik jammer. Georges verdient meer lof dan hij krijgt. Zoals iedereen met een lange carrière heeft hij goeie en minder goeie dingen gedaan, maar hij heeft het toch tot zijn 70e volgehouden. Daar moet je respect voor hebben."

"Kijk maar naar wat hij bij de nationale ploeg heeft gedaan”, gaat Van der Elst verder. “Hij nam over toen de kans op deelname aan het WK 1998 heel klein was, maar we gingen winnen in Wales en in Turkije en wonnen ook nog de barrages tegen Ierland en mochten toch gaan."

Terugkeer
Van der Elst keerde onder Leekens terug bij de Rode Duivels. "Georges heeft er ook voor gezorgd dat ik mijn hoofdstuk bij de Rode Duivels toch nog positief heb kunnen afsluiten. Ik was eigenlijk al gestopt, maar hij nodigde mij bij hem thuis uit - we wonen niet ver van elkaar - en heeft me overtuigd om terug te keren. Met succes, want samen gingen we naar Frankrijk."

De samenwerking ging ook verder bij Club Brugge. "Ik heb eigenlijk altijd goed met Georges samengewerkt, zowel bij Club Brugge als de nationale ploeg. Daarom vind ik het jammer dat nu soms te veel de nadruk ligt op het negatieve in de beoordeling van zijn trainerscarrière. Ik kan niet negatief zijn over hem."