Marin over Belgisch voetbal en toekomstplannen: Dan de stap maken

Marin over Belgisch voetbal en toekomstplannen: "Dan de stap maken"

Gepubliceerd: woensdag 13 mei 2020 om 16:12wo 13-05-2020 om 16:12

Razvan Marin kent een teleurstellend eerste seizoen bij Ajax, maar geeft niet op. De ex-speler van Standard Luik hoopt aankomend seizoen wél een basisplek te veroveren. Eerder werd Club Brugge in verband gebracht met een transfer.

Marin kwam met hoge verwachtingen over van Standard Luik, maar verdween al snel op de bank bij Ajax. Hij begon nog in de basis. "Ik wil heel graag basisspeler worden bij Ajax. Als ik het dan hier goed doe, zou ik graag de stap willen maken naar een Europese topclub", zegt Marin resoluut op de clubsite van Ajax.

Marin denkt te weten waarom hij nog niet helemaal uit de verf komt bij Ajax. "Ik denk dat ik het beste tot mijn recht kom op de nummer 8-positie. Bij Ajax speel ik vaak kort voor de verdediging, maar ik denk dat ik beter ben als dynamische middenvelder."

De middenvelder noemt Dusan Tadic zijn 'grote broer'. Hij kan het goed met hem vinden. "Hij is op de eerste plaats enorm professioneel. Hij doet altijd wat extra's en doet oefeningen voor én na de training. Ik leer veel dingen van hem. Zowel op als buiten het veld. Natuurlijk ga ik ook goed om met andere teamgenoten, maar met hem ga ik ook nog wel eens uiteten of iets dergelijks. Hij is als een grote broer voor me."

Belgisch voetbal
De Roemeense middenvelder legt ook het verschil uit tussen het Belgisch en Nederlands voetbal. “Voor mijn gevoel kunnen in België veel meer ploegen om de titel meedoen. In Nederland gaat het toch vaak tussen Ajax en 1 of misschien 2 andere teams", aldus Marin.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Denk jij dat Marin nog zal slagen bij Ajax?

Ja
43%
Nee
57%
(187 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws