Norwich verdedigt hachje: Voetbal wordt op veld gespeeld, niet in bestuurskamer

Norwich verdedigt hachje: "Voetbal wordt op veld gespeeld, niet in bestuurskamer"

Gepubliceerd: woensdag 13 mei 2020 om 15:44wo 13-05-2020 om 15:44

Norwich City vindt dat er dit seizoen geen enkele ploeg moet degraderen uit de Premier League als dat zou betekenen dat er teams uit de Championship promoveren zonder dat die competitie wordt voortgezet. Dat zegt sportdirecteur Stuart Webber bij Sky Sports.

Norwich staat momenteel afgetekend laatste in de Premier League met zes punten achter op een veilige zeventiende plaats. Met nog negen wedstrijden te spelen en een herstart in de maak kan het tij nog keren. Toch gooit de club alvast een lijntje uit voor moest het fout gaan.

Stuart Webber zou het namelijk niet eerlijk vinden moest zijn team degraderen, terwijl er vanuit de tweede divisie teams promoveren zonder te spelen. "Het is oké als we opnieuw voetballen en drie teams zouden degraderen. Als wij daarbij zitten, aanvaard ik dat, want dat is hoe voetbal in elkaar zit. Voetbal moet gespeeld worden op het veld, niet in de bestuurskamer."

Wat er met de Championship zal gebeuren staat echter nog niet vast, maar voor Webber is het duidelijk. "We kunnen niet accepteren dat wij al onze wedstrijden spelen en degraderen, terwijl de Championship niet speelt en er toch automatisch clubs promoveren."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws