RWDM klaar voor 1B: We zijn een traditieclub die een meerwaarde kan zijn

RWDM klaar voor 1B: "We zijn een traditieclub die een meerwaarde kan zijn"

13-05-2020 09:00
23

Door het faillissement van Sporting Lokeren en de geweigerde proflicenties voor Excelsior Virton en KSV Roeselare komen er maar liefst drie plaatsen vrij in 1B. Eén van de clubs die hiervan hoopt te profiteren is RWDM, al zijn zij afhankelijk van de beslissing van de Pro League wat betreft het format voor volgend seizoen.

Indien 1B in zijn huidige vorm behouden blijft, staat RWDM klaar voor het profvoetbal. "Maar we zullen zien wat er vrijdag beslist wordt", aldus voorzitter Thierry Dailly bij Sporza. "Structureel zijn we er wel klaar voor. Zo'n licentie voor 1B krijg je niet zomaar. We krijgen die licentie al twee jaar op rij. Dus ja, we zijn er zeker klaar voor."

"We hebben de voorbije 5 jaar heel hard toegewerkt naar dit moment. Ik vind het dan ook fantastisch nieuws. Voor RWDM, voor Molenbeek, voor iedereen die ons een warm hart toedraagt, in het bijzonder de supporters, maar ook voor het Brusselse voetbal", gaat de RWDM-preses verder.

"We hebben gezonde ambitie, willen de uitdager zijn en zullen vechten voor wat we waard zijn. RWDM heeft zijn plaats in 1B. We zijn een traditieclub die een meerwaarde kan zijn voor het Belgisch voetbal. Dat merk ik nu al aan de reacties die ik vanuit de voetbalwereld krijg", besluit Dailly.