UPDATE: 'Huwelijk tussen Genk en Didillon is over, doelman terug naar Anderlecht'

UPDATE: 'Huwelijk tussen Genk en Didillon is over, doelman terug naar Anderlecht'

13-05-2020 07:15 Laatste update: 13:21
35

KRC Genk beslist deze week nog of het verdergaat met Thomas Didillon (24). Volgens Het Nieuwsblad is het antwoord nee, waardoor de Franse doelman terugkeert naar RSC Anderlecht. En ook daar doet Genk nog een zaakje mee.

Zo wist Genk namelijk af te dwingen dat het 25 procent van de transferrechten van Didillon behoudt, zelfs als het de aankoopoptie niet licht. Contractueel werd dat zo overeengekomen met Anderlecht. Indien paars-wit Didillon kan verkopen deze zomer, is een vierde van de transferprijs voor Genk.

Los daarvan is Genk niet geneigd om 1,65 miljoen euro op tafel te leggen voor Didillon, zeker omdat Maarten Vandevoordt (18) en Danny Vukovic (34) weer fit zijn om te strijden voor een plaats onder de lat. Verder wil Genk nog definitief afscheid nemen van Gaetan Coucke en Nordin Jackers. Tobe Leysen (18) zou dan derde doelman worden.

Update: Volgens Het Laatste Nieuws is het zeker, Genk heeft de optie in het contract van Didillon niet gelicht. Voor de doelman zit er niets anders op dan terug te keren naar RSC Anderlecht. Of hij in Brussel nog een toekomst heeft, hangt mogelijk af van het feit waar Hendrik Van Crombrugge volgend seizoen speelt.