'Je moet ieder jaar de beste zijn en dat is Virgil van Dijk niet'

'Je moet ieder jaar de beste zijn en dat is Virgil van Dijk niet'

13-05-2020 09:29
9

Voormalig Major League Soccer-veteraan Alejandro Moreno deelt de mening van Vincent Kompany over Virgil van Dijk niet. Kompany noemde Van Dijk de beste Premier League-verdediger ooit.

Moreno vindt niet dat Van Dijk nu al die titel verdient. "Ik denk dat het een kwestie van de lange termijn is", zegt hij tegen ESPN. "Als we het echt gaan hebben over of Van Dijk de beste ooit is in de geschiedenis van de Premier League, dan vind ik dat je langer dan twee seizoenen de beste moet zijn."

"Virgil van Dijk heeft nog maar tachtig wedstrijden gespeeld voor Liverpool, terwijl John Terry en Rio Ferdinand (Chelsea en Manchester United, red.) er al 400 en 300 hebben gespeeld", zegt Moreno. "Beiden hebben meerdere titels gewonnen met hun clubs. Het gaat niet alleen over wat ze individueel bereikt hebben, maar wat hun clubs de afgelopen jaren hebben gepresteerd. Je moet jaar in, jaar uit de beste zijn op je positie en ik denk niet dat Virgil van Dijk dat nu al is."

Moreno speelde in zijn carrière voor LA Galaxy, San Jose Earthquakes, Houston Dynamo, Colombus Crew, Philadelphia Union en Chivas USA.