Volendam wil Genk, Anderlecht en Club Brugge teleurstellen en hoopt op Antonucci

Volendam wil Genk, Anderlecht en Club Brugge teleurstellen en hoopt op Antonucci

12-05-2020 20:17
3

FC Volendam hoopt Francesco Antonucci bij de club te houden, dat zegt technisch directeur Jasper van Leeuwen tegen NH. De huurling van AS Monaco was dit seizoen één van de revelaties in de Keuken Kampioen Divisie met elf goals en vijf assists.

Het Nieuwsblad meldde dinsdagochtend dat KRC Genk, Anderlecht en Club Brugge Antonucci in het vizier hebben, terwijl ook de Nederlandse topclub AZ belangstelling zou hebben.

Van Leeuwen, technisch directeur bij Volendam, windt er geen doekjes om: Volendam ziet de twintigjarige middenvelder graag nog één seizoen blijven. "Hij weet dat hij hier welkom is", stelt de directeur. "Wij spreken veel met Franco. Dat doet Monaco niet. Die hebben nu andere zaken aan het hoofd, zoals het beëindigen van de Franse competitie. Maar er is ook geen haast bij. De transferwindow duurt nog lang."

"Het is voor hem een luxepositie", vervolgt Van Leeuwen over de belofteninternational. "Hij heeft heel veel opties. Het is de vraag hoe concreet die worden. Dat is een proces. Formeel is onze invloed nul. Het enige dat wij weten is dat we hem tot en met 30 juni hier hebben. Het gaat erom wat Franco wil."

Antonucci ligt nog tot medio 2022 vast bij AS Monaco. Het is nog onduidelijk wat de Monegasken met hem van plan zijn. Volendam slaagde er al in om de zeer gewilde Van de Ven te behouden. "Ik weet dat honderd procent zekerheid in de voetbalwereld niet bestaat, maar dit hebben we echt met elkaar zo uitgesproken."