OFFICIEEL: Leekens kondigt voetbalpensioen als trainer aan

OFFICIEEL: Leekens kondigt voetbalpensioen als trainer aan

12-05-2020 19:40 Laatste update: 19:43
27

Voor Georges Leekens zit het trainerschap erop. De 70-jarige ex-bondscoach heeft besloten om te stoppen als trainer. Dat kondigde hij aan bij Het Laatste Nieuws.

"Ik ben 35 jaar trainer geweest en heb schitterende ervaringen meegemaakt: zowel in binnen- als buitenland. Ik heb me bij elke ploeg volledig gesmeten. Maar nu is het genoeg geweest. Ik ga tijd voor mezelf nemen", geeft hij aan.

Leekens wordt er volgende week 71. Hij vond het dan ook de tijd rijp om te stoppen. "Links en rechts zal ik misschien nog wel wat advies geven, maar trainer zal ik niet meer worden. Ik heb een fantastische tijd meegemaakt. Ik heb in verschillende landen gewerkt, verschillende culturen en religies leren kennen en de kans gekregen om met fantastische mensen samen te werken. Daar blik ik met geweldig veel plezier op terug", klinkt het.

Leekens heeft een bijzonder groot CV en was trainer van onder andere Cercle Brugge, RSC Anderlecht, KV Kortrijk, Club Brugge, Lokeren, KAA Gent, België, Tunesië, Hongarije, Algerije en Tractor Sazi FC (Iran), zijn laatste ploeg.