OFFICIEEL: Lesquoy verlaat F91 Dudelange en gaat voor promotie in Nederland

OFFICIEEL: Lesquoy verlaat F91 Dudelange en gaat voor promotie in Nederland

12-05-2020 17:02

Almere City heeft de eerste zomerversterking voor aankomend seizoen binnen. Het heeft Thibaut Lesquoy gestrikt. Onze landgenoot komt over van het Luxemburgse F91 Dudelange. Lesquoy tekent voor twee seizoenen, met een optie voor nog een jaar.

Lesquoy is een 24-jarige verdediger. Voor hij bij Dudelange speelde, kwam hij uit voor Excelsior Virton. "Almere City FC is een jonge en dynamische club, met een ambitieus plan", reageert Lesquoy op de clubsite van Almere.

"Het doel is om op korte termijn naar de Eredivisie te promoveren. Dat spreekt mij erg aan en ik hoop een bijdrage te kunnen leveren aan deze missie. Daarnaast is de Eerste Divisie een goed podium om mijzelf verder te ontwikkelen."

Technisch manager Teun Jacobs van Almere belicht de kwaliteiten van Lesquoy. "Thibaut is een opkomende linksback, met een enorme drive en een goede voorzet. Dat is een eigenschap waarmee we Thomas Verheydt hopelijk nog meer kunnen gaan bedienen. Daarnaast heeft Thibaut ervaring op het hoogste niveau van Luxemburg, maar bovenal ook in de Europa League. Wij zien hem als een welkome aanvulling op de selectie en denken dat hij ons weer verder kan helpen."