“Anderlecht zal akkoord gaan met bod van tien miljoen euro”

“Anderlecht zal akkoord gaan met bod van tien miljoen euro”

12-05-2020 16:28
30

Hendrik Van Crombrugge wil ook volgend seizoen bij RSC Anderlecht spelen. Toch denkt zijn makelaar Gunter Thiebaut dat paars-wit deze zomer wil meewerken met een transfer als een ploeg tien miljoen euro over heeft voor de doelman.

Van Crombrugge kwam vorige zomer over van KAS Eupen. Anderlecht betaalde 2,5 miljoen euro voor de doelman. Van Crombrugge groeide in het Lotto Park uit tot een sterkhouder. “Anderlecht houdt van Van Crombrugge en Van Crombrugge houdt van Anderlecht”, stelt Thiebaut bij RTBF.

Bij Anderlecht heeft Van Crombrugge een contract tot 2023, maar de doelman hoopt dat te verlengen. “Gezien zijn prestaties is het niet onlogisch dat zijn salaris wordt verhoogd. Vooral omdat verschillende clubs interesse in hem tonen. Anderlecht deed al een voorstel, maar dat was onvoldoende. We hopen op een compromis. Het doel is om niet te vertrekken, integendeel.”

Anderlecht niet onder druk zetten
De komende tijd zal Van Crombrugge niet de moeilijke jongen uithangen. “We gaan het bestuur niet onder druk zetten. Ten eerste kennen we de situatie van de club en we weten dat er in de coronacrisis andere prioriteiten zijn. Daarnaast is er veel respect voor Vincent Kompany en Michael Verschueren.”

Als Van Crombrugge toch vertrekt, wat zou Anderlecht dan moeten hebben? “Dat is onmogelijk te zeggen, vooral sinds de pandemie. Maar ik geloof als een club tien miljoen euro biedt, Anderlecht akkoord zal zijn”, aldus nog Thiebaut.