Ex-bondsprocureur Wagner wil CEO bij KBVB worden: 'Brugge-fan vervangen'

Ex-bondsprocureur Wagner wil CEO bij KBVB worden: 'Brugge-fan vervangen'

12-05-2020 16:15
30

Kris Wagner wil zijn rentree maken in het Belgische voetbal. De voormalige bondsprocureur hoopt binnenkort de functie van CEO bij de Koninklijke Belgische Voetbalbond te bekleden. Dat meldt onder meer La Dernière Heure. 

Een maand geleden vond de KBVB een stok om Wagner mee te slaan. Nadat hij een Facebook-filmpje had opgenomen met Walter Damen, de vice-voorzitter van Beerschot, kon de voetbalbond Wagner aan de kant schuiven. Wagner was een luis in de pels geworden nadat hij zich als bondsprocureur profileerde in onder meer de zaak-Malinovsky.

Wagner wil niet terugkeren als bondsprocureur, maar gaat meteen voor de functie van CEO. In zijn sollicitatiebrief neemt Wagner onder meer huidige CEO Peter Bossaert op de korrel. 'Na het zoveelste debacle met Bossaert is het duidelijk dat hij niet goed genoeg is voor de functie.'

Volgens Wagner is Bossaet niet de juiste man op de juiste plaats. 'Sinds zijn benoeming als CEO is hij een controversieel persoon. Zo heeft hij nooit verborgen om een fan van Club Brugge te zijn en een band te hebben met Bart Verhaeghe. Het wordt tijd dat de toekomstige CEO onpartijdig is', stelt Wagner nog.