Misschien kan Lommel concurrent worden van topclubs in wedijveren voor talent

"Misschien kan Lommel concurrent worden van topclubs in wedijveren voor talent"

12-05-2020 14:57
6

Lommel SK maakt vanaf deze week onderdeel uit van de City Football Group, de eigenaars van het grote Manchester City onder meer. Die overname vrijwaarde de licentiekansen van de Limburgers én doet dromen van een ambitieuze toekomst. Dries Bervoet, journalist bij De Tijd, onderschrijft die verwachtingen.

Eerder liet Lommel zelf al verstaan dat één van de doelstellingen wordt om te promoveren naar het hoogste niveau. "Ze gaan zo snel mogelijk proberen om in Eerste Klasse A te geraken", aldus Bervoet in Het Journaal. "Als City het een beetje goed aanpakt en in Eerste Klasse A weet te geraken met Lommel, denk ik dat ze daar vrij stabiel kunnen zitten, zonder veel extra geld bij te steken."

"Ze komen blijkbaar toch naar België voor het vermoeden van het grote talent dat hier zit", probeert Bervoet de aanpak van City te doorgronden. "Het zou dus wel eens kunnen dat ze heel wat Belgisch talent daar zullen concentreren. Op die manier kunnen ze misschien wel een concurrent worden van de grote, Belgische topclubs om te wedijveren voor talent, omdat ze die jongeren toch ook wel wat kunnen betalen."