Coronacrisis stuurt ook planning Vanhaezebrouck in de war: Dat was de bedoeling

Coronacrisis stuurt ook planning Vanhaezebrouck in de war: "Dat was de bedoeling"

12-05-2020 14:40 Laatste update: 14:53
3

Zoals het er nu voor staat, zien we Hein Vanhaezebrouck in 2020 geen rol als trainer meer op zich nemen. Stiekem was het zijn plan om deze zomer weet te herbeginnen bij een ambitieuze club, maar het coronavirus heeft stokken in de wielen gestoken.

De reden daarvoor is een operatie die Vanhaezebrouck enkele weken geleden had moeten ondergaan. Door de corona-uitbraak werd die echter op de lange baan geschoven. "Het gaat over een ingreep van niet dringende aard", legt de huidige analist uit in De Tribune. "Die zou oorspronkelijk uitgevoerd worden tegen het begin van het nieuwe voetbalseizoen, maar zal nu pas voor augustus of september zijn, denk ik. Daardoor is alles opgeschoven."

En dus voelt Vanhaezebrouck er momenteel niets voor om zich weer te richten op zijn trainerscarrière. Nochtans zat dat zo wel in zijn achterhoofd. "Eigenlijk was het de bedoeling om volgend seizoen opnieuw aan de slag te gaan als trainer", onthult hij. "De huidige omstandigheden betekenen dat ik wellicht nog eventjes in de rol van analist zal verder werken."

In het (Belgische) voetbal anno 2020 is het natuurlijk niet ongebruikelijk dat trainers halverwege een seizoen instappen. Een optie voor Vanhaezebrouck? "Ik weet het niet. Misschien in januari wel omdat er dan opnieuw een voorbereidingsperiode is tijdens de winter", laat hij de deur op een kier. "Die periode is dan wel korter, maar het is tenminste niet van de ene dag op de andere inspringen. Het kan evengoed pas voor het seizoen erna zijn."