'Geen akkoord? Dan wil KRC Genk seizoen 2019 – 2020 nietig laten verklaren'

'Geen akkoord? Dan wil KRC Genk seizoen 2019 – 2020 nietig laten verklaren'

12-05-2020 13:35 Laatste update: 14:08
128

Vrijdag is een cruciale dag voor de Jupiler Pro League. Dan staat immers – eindelijk – de Algemene Vergadering op het programma. Wordt er geen akkoord gevonden? Dan wil KRC Genk het seizoen 2019 – 2020 nietig laten verklaren. Dat meldt Sporza

Wat betekent het nietig verklaren van de competitie? Concreet dat er geen kampioen is. Ook zal er niemand degraderen uit de Jupiler Pro League en verder zullen de Europese tickets niet verdeeld worden op basis van de huidige stand.

Op de Algemene Vergadering moet 80 procent van de clubs het eens zijn over hoe de competitie eindigt. Veel clubs moeten er dus niet dwars gaan liggen of het lot van de Jupiler Pro League zal onbeslist zijn. Opvallend, voor een nietig verklaring van het seizoen moet maar 50 procent van de club het eens zijn.

Genk legde eerder een voorstel op tafel waarin het volgend seizoen met achttien clubs wil spelen, mét Play-Offs op het einde. Daarmee reageerde het op een concept van Club Brugge zonder Play-Offs. Standard oordeelt dan weer dat, als er geen degradant wordt aangeduid, er ook geen kampioen is. En zo verdedigt ieder zijn eigen belangen.