Dé assistkoning in België: Vormer trapt er ruim dubbel zoveel als nummer drie

Dé assistkoning in België: Vormer trapt er ruim dubbel zoveel als nummer drie

Gepubliceerd: maandag 11 mei 2020 om 20:20ma 11-05-2020 om 20:20

Laatste update: maandag 11 mei 2020 om 20:39ma 11-05-2020 om 20:39

Of de Jupiler Pro League nu nog hervat wordt of niet, over de assistkoning bestaat weinig discussie. Ruud Vormer zette in 29 wedstrijden veertien keer een ploeggenoot op weg naar een doelpunt. Dat de Nederlander die statistieken kan voorleggen, hoeft niet te verbazen.

De voorbije jaren was Vormer immers steevast betrokken bij heel wat treffers van Club Brugge. Sinds het seizoen 2017-2018 deelde de kapitein van Blauw-Zwart liefst 43 assists uit in de Jupiler Pro League. Geen enkele andere voetballer uit de competitite komt daar ook maar bij in de buurt.

Nummer twee in de rangschikking is die andere uitblinker van Club, Hans Vanaken. De Limburger kon in die periode 30 keer een beslissende pass uitdelen. Daarmee steekt het duo uit Brugge met kop en schouders boven de rest uit. De bronzen medaille is voor Mehdi Carcela, maar de dribbelaar van Standard volgt op ruime achterstand. Ook Alejandro Pozuelo (ex-KRC Genk) en Massimo Bruno (Sporting Charleroi) deden het behoorlijk.

Veertien van zijn 43 assists deelde Vormer dus uit tijdens het voorbije (huidige?) seizoen. Ook met die cijfers doet onze noorderbuur ruim beter dan de concurrentie. Bij KAA Gent deden Vadis Odjidja en Jonathan David hun stinkende best om in de buurt te blijven, maar zij strandden op respectievelijk negen en zeven stuks.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws