‘Faillissement dreigt voor noodlijdend Roeselare na beslissing BAS’

‘Faillissement dreigt voor noodlijdend Roeselare na beslissing BAS’

11-05-2020 17:21 Laatste update: 12-05-2020 09:44
32

Het Nieuwsblad meldt dat Roeselare ook van het BAS geen licentie heeft gekregen voor 1B. De club mag dus niet uitkomen in het Belgische profvoetbal.

Roeselare kampt al een tijdje met problemen. ‘De West-Vlamingen konden de gevraagde garanties niet voorleggen. Daarnaast ontbraken allerhande betaalbewijzen van lonen, verzekeringen, belastingen en RSZ-bijdragen. Er liepen zelfs geen gediplomeerde trainers meer rond op Schiervelde’, klinkt het.

Roeselare ging in beroep bij het BAS, maar aldus zonder succes. ‘Het kreeg maandag geen positief nieuws in verband met een licentie voor 1B. Voor de club wacht nu de tweede amateurklasse.’ Standard, Lommel, Moeskroen en KV Oostende kregen wel een licentie. Virton krijgt vandaag ook meer nieuws. Lokeren is al een tijdje failliet gegaan.

Update: KSV Roeselare heeft het nieuws op de officiële kanalen bevestigd dat het geen licentie voor 1A en 1B krijgt. Stamnummer 134 krijgt wel een licentie voor Eerste Amateur.

Update: KSV Roeselare krijgt geen licentie en wordt teruggezet naar de amateurreeksen. Volgens Het Nieuwsblad dreigt nu het faillissement. ‘De verplichte degradatie kan ook ernstigere gevolgen hebben want een mogelijke overname komt op de helling gestaan. Xiu Li Dai beweerde dat ze met een kandidaat-koper onderhandelde, maar dat die zou afhaken wegens de degradatie. In het ergste geval dreigt het faillissement’, klinkt het.