Het is nog steeds mijn doelstelling om bij Anderlecht te slagen

"Het is nog steeds mijn doelstelling om bij Anderlecht te slagen"

11-05-2020 14:00
10

Anderlecht verhuurde dit seizoen Hannes Delcroix aan het Nederlandse RKC Waalwijk. Daar stond hij vast in de basis, maar zijn toekomst bij Anderlecht blijft wel onzeker.

"Ik had me nog graag enkele duels meer laten zien", vertelt Delcroix bij Brabants Dagblad. "Ik kreeg meer en meer het vertrouwen van de trainer en van mijn ploeggenoten. Dan ga je steeds beter spelen. Ik had misschien nog wat tijd nodig. Ik weet niet of iedereen voldoende heeft gezien welke ontwikkeling ik doormaakte."

Delcroix hoopt alvast dat Anderlecht hem heeft gevolgd. "Het is nog steeds mijn doel om bij Anderlecht te slagen. Ook Anderlecht kwam het plots afbreken van de competitie slecht uit. De club was zich juist aan het herstellen van een moeizame start. Als ik er terug zou keren kan ik er nog een hoop leren en misschien mee doorgroeien."

Delcroix heeft bij Anderlecht nog een contract tot 2022. De vraag is nu wat paars-wit wil doen met hem. "Daar is nog geen concrete beslissing over genomen. Ik ben heel tevreden met de manier waarop het dit seizoen gelopen is bij RKC. Ik ben naar Waalwijk gekomen om wedstrijdervaring op te doen. Ik heb veel wedstrijden gespeeld. Zeker nu RKC in de Eredivisie blijft, is het voor mij een optie om nog een jaar aan deze club verhuurd te worden."