Telegraaf: nog honderden mensen bij Eredivisie-duels zonder publiek

Telegraaf: nog honderden mensen bij Eredivisie-duels zonder publiek

11-05-2020 09:28

Dat er de komende periode nog geen publiek aanwezig is bij wedstrijden in de Eredivisie, betekent niet dat de stadions helemaal leeg blijven. De Telegraaf schetst dat er straks toch nog zo'n 260 mensen aanwezig zullen zijn.

'Betaald voetbal in een stadion vergt een grotere organisatie dan menigeen voor ogen heeft', schrijft De Telegraaf. Naast de veertig selectiespelers van beide teams, reist een begeleidingstaf van zo'n zestien man mee op wedstrijddagen: fysiotherapeuten, fysieke trainers, de keeperstrainer, assistenten, materiaalmannen en data-analisten.

Daar komen scheidsrechters en hun begeleiders en ballenjongens bij. Uiteraard moet het stadion ook beveiligd worden, op verschillende plekken. Ook de groundsmen zijn aanwezig om de grasmat voor de wedstrijd en in de rust te behandelen.

En dat is nog niet alles, benadrukt De Telegraaf. De twee clubs die in actie komen mogen een volledig bestuur, inclusief juristen en directie, meenemen, wat zo'n twintig man extra betekent. Daarnaast heeft FOX Sports een groot aantal technici, cameramensen, maar ook presentatoren en analisten nodig om de wedstrijden goed in beeld te kunnen brengen.

Tot slot zal de eigenaar van elk stadion in de Eredivisie zijn eigen technici aanstellen voor bijvoorbeeld licht en geluid, evenals werknemers van de catering en EHBO. Seizoenkaarthouders en sponsoren zijn niet welkom, omdat deze onder de noemer 'publiek' vallen. De kranten, radio, websites en fotografen worden straks wel toegelaten om op alle mogelijke manieren verslag te doen van de wedstrijden.