Overmeire maakt kastje leeg bij Sporting Lokeren: Vergeven? Neen!

Overmeire maakt kastje leeg bij Sporting Lokeren: "Vergeven? Neen!"

10-05-2020 20:00
9

Killian Overmeire moet zijn Sporting Lokeren vaarwel zeggen. Op zondag kwam hij zijn spullen ophalen op Daknam. Dat was een emotioneel moment voor hem.

"Het voelt speciaal en raar", vertelt Overmeire aan Sporza"Dat was het al toen ik naar hier reed. Ik heb 25 jaar dezelfde weg afgelegd, nu was het zeven weken geleden. De kleedkamer ligt er bij alsof er gisteren nog een training is geweest. De tijd is hier blijven stilstaan, ja, maar dat was al even het geval."

Voor Overmeire voelt het einde van Lokeren nog steeds zuur. "Ik ben nog altijd boos, maar ik kan er niets aan veranderen. Hoe graag ik ook wil, het brengt niets terug. En ik moet zelf ook vooruit. Dat merk ik ook nu ik al weken thuis ben: ik besef nu hoe zwaar dat laatste jaar op mij gewogen heeft, hoe zwaar ik heb afgezien."

Door de coronacrisis had Overmeire tijd om alles op een rijtje te zetten. "Ik merk nu dat dit een zwaardere impact op me gehad heeft dan ik wilde inzien. Er is heel veel op me afgekomen. Als kapitein moest ik alles proberen op te lossen, maar er waren geen oplossingen. Ik merk nu hoe extreem die situatie is geweest. Hoe kan een mooie club als Lokeren verdwijnen? Dat zal ik nooit begrijpen. Of ik de verantwoordelijken kan vergeven? Neen, neen, neen. Wat ze gedaan hebben, valt niet te vergeven."

Overmeire gaat zelf niet teken voor fusieclub Lokeren-Temse. "Lokeren zal altijd de club van mijn hart zijn, maar dit is het moment om even aan mezelf en mijn persoonlijke ambities te denken. We zien wel wanneer de tijd rijp is om ooit terug te keren naar Lokeren. Ik weet niet of dat als voetballer zal zijn, maar misschien kan ik ooit op een andere manier nog iets terugdoen voor Lokeren-Temse."