'Lazio heeft nieuwe doelman in het vizier, Proto gelinkt aan Anderlecht'

'Lazio heeft nieuwe doelman in het vizier, Proto gelinkt aan Anderlecht'

10-05-2020 18:52 Laatste update: 19:21
20

SS Lazio heeft met Emiliano Viviano een nieuwe doelman in het vizier. Dat heeft mogelijk gevolgen voor Silvio Proto, die mag vertrekken als Lazio een nieuwe doelman vindt. De 36-jarige Belg werd in hetzelfde artikel gelinkt aan een terugkeer naar RSC Anderlecht.

Bij La Lazio Siamo Noi valt immers te lezen dat Lazio zijn pijlen richt op Viviano, een 34-jarige doelman met een verleden bij onder meer Fiorentina, Arsenal, Palermo en Sampdoria. Zijn laatste ploeg was het Portugese Sporting CP, waar zijn contract eind september werd verbroken.

Viviano moet de nieuwe back-up worden voor Thomas Strakosha, de onbetwiste nummer één bij Lazio. Die rol was de voorbije twee seizoenen weggelegd voor Proto. De Belgische doelman mag vertrekken als Lazio een nieuwe doelman kan vastleggen en dat is mogelijk goed nieuws voor Anderlecht.

In hetzelfde bericht wordt Proto immers gelinkt aan een terugkeer naar paars-wit. De Brusselaars zijn op zoek naar een nieuwe doelman, zeker als Hendrik Van Crombrugge andere oorden opzoekt. De slechte relatie tussen Proto en voorzitter Marc Coucke zou wel roet in het eten kunnen gooien.