Perbet maakt zijn plannen bekend: Assistent én spitsentrainer worden

Perbet maakt zijn plannen bekend: "Assistent én spitsentrainer worden"

10-05-2020 15:15 Laatste update: 15:19
1

Jérémy Perbet is nog altijd eigendom van Sporting Charleroi, al werd hij in de afgelopen maanden wel uitgeleend aan Oud-Heverlee Leuven. De Fransman denkt ook al aan de toekomst. Hij is erop gebrand om trainer te worden.

Perbet volgt de trainerscursus al sinds 2018. "Parfait Mandanda heeft mij toen overtuigd. Ik vond het tijd om aan mijn toekomst te denken. Ik weet dat mijn carrière ooit zal stoppen. Trainer worden is de beste manier om de adrenaline van de competitie te hervinden", klinkt het in La Dernière Heure.

Door zijn statuut als profvoetballer kan hij de cursus sneller afwerken. "In de eerste zes maanden kon ik al de B- en C-brevetten halen met vrij makkelijk examens. In april 2021 zou ik ook mijn UEFA A moeten halen, maar dat is niet evident om meteen voor te slagen. Momenteel krijgen we veel theorie, maar de praktijk gaat nog komen. Maar ik voel me momenteel nog honderd procent speler en dus nog geen trainer."

Perbet mikt ook niet meteen op de functie van T1. "Idealiter begin ik als assistent en tegelijk ook spitsentrainer. Scouting zou mij ook interesseren. Veel mensen bellen mij al voor mijn mening over die of die speler. Ik heb hen al bewezen dat ik me niet vergis op dat vlak. Mijn toekomst hangt af van de aanbiedingen die op tafel komen.