Anderlecht zat in die tijd zeker bij de beste vijf teams van Europa

"Anderlecht zat in die tijd zeker bij de beste vijf teams van Europa"

10-05-2020 14:30
21

Arn­ór Guðjohnsen mag zich een icoon noemen bij Anderlecht. Hij pakte er drie landstitels én twee bekers. Bovendien werd hij in het seizoen 86/87 topschutter. Bij het IJslandse MBL haalt hij herinneringen op aan dat seizoen, waarin Anderlecht ook kampioen werd. 

"We hadden toen een heel sterk team. Niet alleen in België, maar ook op Europees niveau", stelt Guðjohnsen. "We zaten zeker bij de beste vijf teams van Europa. We versloegen zelfs een keer Bayern München, één van de grootste teams van Europa."

Door de coronacrisis kent Guðjohnsen een soort comeback. Veel oude wedstrijden worden namelijk opnieuw uitgezonden. "Het is aangenaam om terug te kijken op de mooiste momenten. In de laatste weken heb ik veel berichten gekregen van fans uit België over mijn matchen bij Anderlecht en Lokeren. Ik was sommige van die wedstrijden al vergeten."

Guðjohnsen ziet nu wel dat het minder gaat met Anderlecht. "De supporters van Anderlecht zijn erg veeleisend en kijken natuurlijk graag terug op de oude dagen. Daarom zijn ze gefrustreerd over het afgelopen seizoen", geeft hij nog aan.