Club Brugge deelt ook mening over bekerfinale en doorlichting licentiecommissie

Club Brugge deelt ook mening over bekerfinale en doorlichting licentiecommissie

10-05-2020 13:47
80

Club Brugge speelt open kaart. In een mail aan alle andere profclubs uit ons land heeft de huidige koploper van de Jupiler Pro League haar standpunten over het volgende competitieformat en het zogenaamde solidariteitsfonds gedeeld. Ook over de bekerfinale en de licentiecommissie heeft Club een pertinente visie.

De voorbije week werd de deur op een kier gezet voor een bekerfinale op 1 of 2 augustus. Royal Antwerp FC gaf eerder al aan dat het die finale graag wil afwerken en ook Club is die mening toegedaan, meldt Sporza. In haar mail schrijft Blauw-Zwart dat het die datum wel ziet zitten, op voorwaarde dat de volksgezondheid dat toelaat. Club laat daarnaast weten dat het er geen probleem mee heeft dat die finale hoogstwaarschijnlijk met een vernieuwde spelerskern zal worden afgewerkt, aangezien de transferperiode begin juli opent.

Als laatste punt snijdt Club ook de verontwaardiging rond de licentie van Royal Excel Moeskroen aan. De licentiecommissie had Les Hurlus in eerste instantie geen licentie toegekend, maar bij het BAS kregen de Henegouwers (nog maar eens) het voordeel van de twijfel. Club dringt dan ook aan op een hervorming van de licentieprocedure. Het wil de huidige gang van zaken laten doorlichten door een extern auditbureau.